Chystáte se nakupovat kojenecké oblečení? Na co se zaměřit při jeho výběru

Každá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a to platí i o výběru dětského oblečení. Na co se zaměřit, aby bylo nejen hezké, ale především pro miminko pohodlné a pro maminku praktické?

Materiál hraje prim

Pohodlí miminku poskytuje nejen vhodný střih, ale také kvalitní materiál, ze kterého je kojenecké oblečení vyrobené. Dětská pokožka je citlivá a jemná. Oblečení ji nesmí dráždit a musí jí umožnit dýchat. Ideální volbou jsou tedy přírodní materiály. Mezi ně patří biobavlna. Setkáme se také s označením organická bavlna. Je měkká, jemná a pružná. Má velký stupeň prodyšnosti. Díky tomu pokožka snáze dýchá. K citlivé dětské kůži je šetrná a stejné je to i s životním prostředím. Při jejím zpracování se nepoužívají žádné chemické látky. Výhodu poskytuje i maminkám, neboť se jedná o materiál, který je dostatečně odolný vůči opotřebení a oblečení z něj vyrobené má delší životnost. Vyhýbat bychom se měli materiálů syntetickým.

Vhodně zvolené zapínání

Miminka se nerada převlékají, na to bychom měli myslet při výběru jednotlivých kousků oblečení. Volit bychom měli takové, které mají vhodně umístěné zapínání. Kde by tedy ideálně mělo být? Vpředu, na boku, na ramenou nebo mezi nožičkami. Šikovnými kousky jsou kojenecká body. Můžeme si je pořídit s krátkým nebo dlouhým rukávem nebo nohavicemi. Zapínání může být řešeno různými způsoby – na knoflíky, druky nebo na zip. Zapínání na zip je sice praktické, ale někdy s ním můžeme zachytit i jemnou dětskou kůži. Raději tedy volíme druhy nebo knoflíky.

I správná velikost je důležitá

Oblečení pro miminka musí poskytovat dostatek volnosti v pohybu. Nemělo by tedy být příliš těsné. Ani hodně volné kousky nejsou dobré. Vzhledem k tomu, že miminka během prvních týdnů rychleji rostou nekupujme příliš velké zásoby oblečení malého.