Kojenecké spací pytle pro klidný spánek vašeho miminka

Základním úkolem každého kojeneckého spacího pytle je udržet miminko v teple a v klidu a zajistit mu tak pohodový a ničím nerušený spánek. V nabídce naleznete kojenecké spací pytle bez rukávků nebo s rukávky.

Pořídíte-li si kojenecký pytel s rukávky, již nebude třeba miminko nijak zvlášť oblékat. U spacího pytle bez rukávku záleží na počasí.

Podle čeho vybírat kojenecký spací pytel?

Nejdůležitější hledisko je označení tog, které udává výhřevnost spacího pytle. Čím je vyšší, tím je kojenecký spací pytel teplejší.

Spací pytel přináší celou řadu výhod mamince i miminku. Mamince usnadní práci při přebalování. Miminko se v noci neodkope a maminka jej nemusí hlídat, aby bylo neustále v teple. Pro miminko je to pohodlná alternativa k peřince. Výhodou spacího pytle je, že se do něj nezamotá jako třeba do peřinky.

Než se pro jakýkoli model rozhodnete, zvažte následující faktory:

  • Velkou roli hraje správná velikost. Spací pytel by neměl být příliš těsný, ale ani volný. Příliš volný spací pytel se hůře vyhřívá. Příliš těsný zase hůře izoluje.
  • Důležitý je i materiál, ze kterého je spací pytel vyrobený.
  • Svoji úlohu má i teplota v místnosti.
  • Pozor věnujte i zapínání, aby nevadilo miminkům. Ideální jsou patenty ve spodní části spacího pytel.
  • Někdo dbá na design. Ten však funkčnost spacího pytle neovlivní.

Materiál kojeneckého spacího pytle

Ten by měl být prioritou při výběru jednotlivých modelů. V naší nabídce naleznete fleecové spací pytle, pro jejichž výrobu byla použita jemná organická bavlna. Výrobcem je německá značka loud + proud. Ta nabízí kojenecké spací pytle jemné a velmi příjemné. Navíc disponují certifikátem GOTS. Jedná se o jeden z nejpřísnějších světových standardů s velmi vysokými požadavky na udržitelnost materiálů. Díky tomu se nemusíte obávat o zdraví a pohodlí svých miminek.