Co se skrývá za značkou Maxomorra?

Jedná se o švédskou společnost, která byla založená v roce 2008. Vyznává myšlenku, že svět je barevný, laskavý a zábavný zároveň. Laskavost chce věnovat i planetě, na které žije, svému okolí a všem lidem, s nimiž spolupracuje. Předností je zelené semínko udržitelnosti, které propaguji již od svého vzniku. Velkým milníkem bylo pro značku získání certifikátu GOTS.

Proč značka vznikla?

V době, kdy vznikala, byl nedostatek kvalitního dětského oblečení. Nebylo zábavné ani barevné. Zakladatelé značky byli v té době rodiči malého chlapce, kterému chtěli poskytnout pohodlné oblečení, které ho nijak nebude omezovat a které bude hýřit veselými barvami se zábavnými potisky. Chtěli takové oblečení, které nebude škodit citlivé dětské pokožce a zároveň ani okolnímu životnímu prostředí. A tak vznikla myšlenka Maxomorry. V nabídce naleznete oblečení pro holky i kluky, na každé roční období, pro různé věkové kategorie.

Udržitelnost

Všichni v Maxomorra věří v barevný a veselý svět, který je zábavný a laskavý a to nejen k lidem a dětem, ale i k okolnímu životnímu prostředí a k celé naší planetě. To dokládá právě i certifikát GOTS, který zastává názory udržitelnosti. Tento certifikát je uznávaný mezinárodně a jeho prioritou je nezávislý standard zpracování textilu. Představuje práci s organickými druhy materiálu, mezi nimiž hraje prim biobavlna. Používá netoxické barvy a poskytuje slušné pracovní podmínky pro všechny zaměstnance.

Materiály

Jsou udržitelné, odolné, měkké a příjemné k pokožce. Snadno se udržují v čistotě. Při jejich zpracování nejsou použité žádné chemikálie. Kromě toho společnost při výrobě používá vlastní a 100 % čistou obnovitelnou energii. Součástí výrobní továrny jsou solární panely, které podporují uhlíkovou neutrálnost společnosti.