Přírodní a BIO kosmetika má blahodárný vliv na naše tělo

Naše pokožka je každodenně vystavována celé řadě negativních vlivů, které působí jak na její vzhled, tak i na zdraví. Je tedy potřeba o ni pečlivě pečovat. To mají za úkol kvalitní kosmetické produkty, kterých je na trhu velké množství.

Stále více příznivců si nacházejí přírodní a BIO produkty. Oblibě se těší oblečení z BIO bavlny. Samozřejmostí je pak přírodní a BIO kosmetika.

Přírodní nebo BIO?

V přírodní kosmetice nalezneme nejčastěji přírodní extrakty z minerálů nebo rostlin. Ty doplňují, v menším množství, i látky syntetického původu. Musejí však mít svůj původ v ekologickém zemědělství.

BIO kosmetika má kritéria složení velmi přísná. Jedná se o čistě organické druhy kosmetiky, která se vyrábí z velmi přísně kontrolovaných složek. Nesmějí obsahovat žádné konzervanty, syntetická barviva nebo parfemaci. Jednotlivé produkty mohou být držiteli různých certifikátů.

Přírodní i BIO kosmetika je šetrná k naší pokožce a je vhodná i pro ty, kdo trpí alergiemi. Je vhodná i pro naše nejmenší. Je však potřeba nejprve produkt vyzkoušet na malém kousku kůže. Přírodní či BIO kosmetika nesmí způsobovat žádné zarudnutí a musí mít blahodárný vliv na pokožku. Nezpůsobuje její vysoušení, naopak dokonale hydratuje.

  • Přírodní oleje

Nabízejí dokonalou strukturu. Velmi snadno se vmasírovávají do pokožky. Díky nim je pak pokožka krásně vláčná, hebká a získá potřebnou výživu. Nejčastější základ pro takovéto produkty představuje olej mandlový nebo ricinový. Pozitivní účinky nabízejí i výtažky z aloe vera.

Další výhody

Kromě pozitivního vlivu na naše tělo, přírodní i BIO kosmetika obsahuje pouze několik málo složek. Nezatěžuje ani tělo, ani životní prostředí. Je zakázané její testování na zvířatech. Její dlouhodobé používání nemá negativní vliv na naše zdraví.