Multifunkční mušelínové pleny

Je dobré si pořídit mušelínové pleny?

Mušelínové pleny z organické bavlny tvoří nezbytnou součást výbavy každé nastávající maminky. Pleny jsou díky mušelínu extrémně savé, prodyšné, lehké a krásně jemné k citlivé dětské pokožce.

Jejich hlavní výhodou je jejich multifunkčnost - využijete je pro zavinování kojenců v prvních dnech života, aby miminka neztratily onen známý pocit bezpečí a klidu z maminčina bříška. Nebo pod hlavičku do zavinovačky, do postýlky nebo do kočárku. Miminku se díky prodyšnosti nebude na mušelínové pleně potit hlavička a případné ublinknutí lehce odstraníte výměnou za novou plenu. Své využití najdou i při krmení a na následné odříhnutí. Po koupání lze využít i místo ručníku.

V horkých letních dnech poskytne příjemné pohodlí i jako lehká přikrývka. Ovšem dávejte pozor na plenu přehozenou přes kočárek. Ta dokáže v horkých letních dnech zvýšit teplotu v kočárku až o dalších 15 stupňů a může dojít k přehřátí miminka stejně jako v uzavřeném autě. Vždy by měl být volný přístup vzduchu do kočárku, aby docházelo k jeho přirozené cirkulaci.